Första veckan

Först och främst vill vi meddela att vi tagit beslutet att ha en gemensam blogg för åk 1A och 1B.

Vår första vecka har varit bra. Vi är imponerade av eleverna och hur arbetsvilliga de är. Detta bådar gott för framtiden. Våra första dagar hade vi dock väldig otur med vädret, regnet öste ner. Då märkte vi att många elever saknar ombyteskläder och regnkläder. Vi är ute alla raster, oavsett väder, för att eleverna ska få frisk luft och orka arbete så det är mycket viktigt att eleverna har bra kläder och möjlighet att byta om.

Vi har haft mycket fokus på värdegrund. Hur är man en bra kompis? Hur förväntas man uppträda i skolan? Eleverna har fått samtala, göra samarbetsövningar och skapat utifrån detta tema. Nästa vecka kommer vi att börja fokusera på de olika ämnenas kunskaper.

Slutligen vill vi påminna om att hälsodeklarationen (2sidor) och samtyckesblanketten måste tillbaka påskriven till skolan. Detta för att vi ska ha all viktig information om ditt barn och kunna kontakta er.

Önskar ni ansöka om modersmålsundervisning ber vi er göra detta via denna länk:

Vi önskar er en trevlig helg!

Linda & Ara