Idag har vi varit populära lärare! Vi har nämligen låtit eleverna bekanta sig med sina ipads, vilken så klart var väldigt uppskattat. Dock har ipadsen kommit med en hel del förmaningar. Detta då ipaden kanske mest är ett lek-verktyg i hemmet men i skolan är den ett verktyg för lärande.

Under veckan har vi övat på addition i talområdet 0-5 och vi har bekantat oss med bokstaven A. Vi har även hunnit med en promenad till skogen där vi tittade på lönn, rönn, björk och ek. Det var även en mysig stund för lek och blåbärsätande. I SO samtalade vi om vikten av reflexer när man rör sig i trafiken, eftersom vi nu går in i mörkare årstider.

Ni har antingen redan fått hem, eller kommer att få hem lappar, om vårt nya arbetssätt PAX som ska främja arbetsro och trygghet. Vill ni ha mer information så kan ni kontakta kommunens skolpsykolog, hennes kontaktuppgifter finns i brevet ni får hem.

Jessica, vår rektor, låter hälsa att terminens första föräldrasamråd hålls den 6/10 kl. 9-10. Då ges ni chansen att få en virtuell rundvandring i nya skolan. Om detta låter spännande så ber vi er anmäla ert deltagande via mail: jessica.ljungwall@sigtuna.se

Slutligen vill vi åter påminna om att vi går till simhallen på måndag, så ta med handduk och badkläder. På onsdag är det bra att ta med bekväma kläder och skor eftersom vi då går/springer den årliga Tingvallajoggen.

Hoppas ni får en fin helg. Vi ses på måndag!

Linda & Ara