Den här veckan kommer hembrevet både här på bloggen och på Unikum. Vi kommer att göra så ett tag för att ni ska få tid att ställa om till det nya systemet. Försök att ladda hem appen ”Unikum familj” så snart som möjligt då denna app kommer bli vår enda informationskanal inom kort.

Den här veckan har Myran Mia flyttat in i Sagoskogen. I matematik har vi fortsatt att träna på addition. I SO har vi, eller kommer vi, att starta ett nytt arbetsområde om Barnkonventionen och barns rättigheter. Vi passar dock även på att prata om att barn har vissa skyldigheter, till exempel som att ta hand om människorna runt dem, gå i skola och att följa skolans regler.

Vi har även introducerat ”PAX Lyssna”. Ett verktyg som påkallar elevernas uppmärksamhet utan att vara allt för påträngande. Så då vet ni varför ni kanske ser munspelande lärare i klassrummet 😀 Vi har också introducerat ”PAX Överrraskningar” – ett litet roligt belöningssätt när det varit bra arbetsro i klassrummet.

Tyvärr måste vi slutligen meddela att den vanliga höst- och vinterplågan åter härjar: Vi har fått löss på skolan, så se till att checka av ditt barns hår.

Vi önskar er en trevlig helg! Vi ses på måndag!

Mvh Linda & Ara